Szafy chłodnicze gastronomiczne – do sklepu i lokalu

1

Side-view photo of transparent fridge full of various cakes and desserts alongside with some drinks

Jak wybrać szafę chłodniczą? Urządzenia gastronomiczne do sklepów i restauracji, które zapewnią świeżość produktom

Jak wyeksponować produkty spożywcze, a jednocześnie zadbać o ich świeżość? No i jak zapewnić sobie niskie rachunki za prąd? Sprawdź, na co zwrócić uwagę, wybierając profesjonalne szafy chłodnicze.

Szafy chłodnicze przeszklone w sklepie i lokalu

Nie ma sklepu i lokalu gastronomicznego bez przeszklonej szafy chłodniczej. Wszędzie przydaje się choćby najmniejszy model, który zapewnia bezpieczeństwo artykułom wrażliwym na zbyt wysoką temperaturę. Duże drzwi i mocne oświetlenie sprawiają, że już z daleka widać zawartość lodówki. Klient szybko znajduje produkty, które chce kupić, dzięki czemu otwiera drzwi na krótko, a to sprzyja oszczędzaniu energii.

Szafy chłodnicze z pełnymi drzwiami na zaplecze gastronomiczne

Pojemność tych urządzeń pozwala zmieścić nadwyżki dostaw i zapasy. Posegregujesz je, dzięki czemu na bieżąco będziesz kontrolował stan magazynowy bez potrzeby przerzucania całej zawartości. Od napojów przez wyroby garmażeryjne, aż po słoiki z przetworami – swoje miejsce znajdzie tam każdy produkt, który póki co nie zmieścił się w lodówce dostępnej dla klientów.

Jednodrzwiowa czy dwuskrzydłowa? Znajdź szafę do swojej firmy

Cała strefa gastro bazuje na szafach chłodniczych. W niewielkim sklepie, barze czy restauracji sprawdzi się węższy model, zwłaszcza jeśli chcesz w niej przechowywać tylko napoje. Jeśli jednak Twoje potrzeby są znacznie większe, postaw na sprzęt dwudrzwiowy. Zmieścisz w nim różne artykuły – od nabiału przez kiszonki aż po wędliny. W ten sposób zachowasz porządek, a także unikniesz powstawania kolejek do lodówki. Klienci łatwiej wyjmą to, co jest im potrzebne, nie roztrącając pozostałych produktów przy okazji.

Zwróć też uwagę na estetykę lodówek – najlepiej sprawdzają się te ze stali nierdzewnej, z blachą malowaną proszkowo na biało. Neutralna biel pomaga lepiej eksponować zawartość szafy, kojarzy się z czystością, a to bardzo ważny aspekt w przypadku urządzeń związanych z przechowywaniem żywności.

Nanotechnologia utrzymująca jakość produktów

Czy wiesz, że istnieje sposób na to, żeby zapachy towarów chłodzonych w lodówkach nie przenikały się? Dzięki technologii TiO2 na jednej półce umieścisz mięso i sery bez obaw, że ich wzajemne towarzystwo źle na siebie wpłynie. To świetna informacja również w przypadku klientów robiących zakupy – kiedy otworzą drzwi lodówki, nie dotrze do nich mocna mieszanka różnych zapachów.

Świeżość na pierwszym miejscu – sprawdź ofertę producenta szaf

Sześć dekad doświadczenia. Takim wynikiem Bolarus.com.pl wyróżnia się spośród innych zakładów. Przekłada się on zarówno na dużą liczbę kategorii produktów, jak i – przede wszystkim – ich niezawodność. Firma wprowadza nowinki technologiczne i własne patenty. Chcesz mieć pewność, że kupujesz profesjonalny sprzęt do gastronomii? Zdaj się na ludzi, którzy codziennie budzą się z nowymi pomysłami na to, jak ulepszyć urządzenia chłodnicze.

 

 

Artykuł sponsorowany 

1 thought on “Szafy chłodnicze gastronomiczne – do sklepu i lokalu

Skomentuj 5 miesiąc ciąży Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *