Grill bez mięsa? To jak najbardziej możliwe. Kilka ciekawych inspiracji

Lato to czas, który wielu z nas kojarzy przede wszystkim ze spędzaniem czas na świeżym powietrzu. Nieodłącznym elementem wszystkich spotkań towarzyskich w ogrodzie jest na pewno grill. Ten utożsamiamy przede wszystkim z potrawami mięsnymi. Na grillu zwykle lądują bowiem kiełbasy, karkówka, boczek i tym podobne przysmaki. Co jednak zrobić, jeśli wśród zaproszonych przez nas gości znajdują się również osoby niejedzące mięsa? Jak się okazuje, wybór opcji jest naprawdę duży. Na potwierdzenie tych słów przygotowaliśmy kilka inspiracji.

Wege-grill. Jakie dania można przygotować?

Zacznijmy od najprostszej propozycji, czyli produktów gotowych. W sklepach znajdziemy coraz więcej zamienników mięsa, takich jak parówki z białka sojowego czy pszennego, a także burgery, boczek czy gotowe szaszłyki. Skoro mowa o szaszłykach, warto wspomnieć, że z powodzeniem możemy przygotować je samemu, z użyciem warzyw i marynowanego tofu lub kotletów sojowych.

3 thoughts on “Grill bez mięsa? To jak najbardziej możliwe. Kilka ciekawych inspiracji

  1. Ja uwielbiam grillowaną cebulę i czosnek, często też zawijam w folię aluminiową ziemniaki, marchew i inne warzywa i grilluję. Jednak całkiem bez mięsa to się nie da przynajmniej w moim przypadku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.