Szafy chłodnicze gastronomiczne – do sklepu i lokalu
Jak wybrać szafę chłodniczą? Urządzenia gastronomiczne do sklepów i restauracji, które zapewnią świeżość produktom
Jak wyeksponować produkty spożywcze, a jednocześnie zadbać o ich świeżość? No i jak zapewnić sobie niskie rachunki za prąd? Sprawdź, na co zwrócić uwagę, wybierając profesjonalne szafy chłodnicze.
Szafy chłodnicze przeszklone w sklepie i lokalu
Nie ma sklepu i lokalu gastronomicznego bez przeszklonej szafy chłodniczej. Wszędzie przydaje się choćby najmniejszy model, który zapewnia bezpieczeństwo artykułom wrażliwym na zbyt wysoką temperaturę. Duże drzwi i mocne oświetlenie sprawiają, że już z daleka widać zawartość lodówki. Klient szybko znajduje produkty, które chce kupić, dzięki czemu otwiera drzwi na krótko, a to sprzyja oszczędzaniu energii.
Szafy chłodnicze z pełnymi drzwiami na zaplecze gastronomiczne
Pojemność tych urządzeń pozwala zmieścić nadwyżki dostaw i zapasy. Posegregujesz je, dzięki czemu na bieżąco będziesz kontrolował stan magazynowy bez potrzeby przerzucania całej zawartości. Od napojów przez wyroby garmażeryjne, aż po słoiki z przetworami – swoje miejsce znajdzie tam każdy produkt, który póki co nie zmieścił się w lodówce dostępnej dla klientów.
Jednodrzwiowa czy dwuskrzydłowa? Znajdź szafę do swojej firmy
Cała strefa gastro bazuje na szafach chłodniczych. W niewielkim sklepie, barze czy restauracji sprawdzi się węższy model, zwłaszcza jeśli chcesz w niej przechowywać tylko napoje. Jeśli jednak Twoje potrzeby są znacznie większe, postaw na sprzęt dwudrzwiowy. Zmieścisz w nim różne artykuły – od nabiału przez kiszonki aż po wędliny. W ten sposób zachowasz porządek, a także unikniesz powstawania kolejek do lodówki. Klienci łatwiej wyjmą to, co jest im potrzebne, nie roztrącając pozostałych produktów przy okazji.
Zwróć też uwagę na estetykę lodówek – najlepiej sprawdzają się te ze stali nierdzewnej, z blachą malowaną proszkowo na biało. Neutralna biel pomaga lepiej eksponować zawartość szafy, kojarzy się z czystością, a to bardzo ważny aspekt w przypadku urządzeń związanych z przechowywaniem żywności.
Nanotechnologia utrzymująca jakość produktów
Czy wiesz, że istnieje sposób na to, żeby zapachy towarów chłodzonych w lodówkach nie przenikały się? Dzięki technologii TiO2 na jednej półce umieścisz mięso i sery bez obaw, że ich wzajemne towarzystwo źle na siebie wpłynie. To świetna informacja również w przypadku klientów robiących zakupy – kiedy otworzą drzwi lodówki, nie dotrze do nich mocna mieszanka różnych zapachów.
Świeżość na pierwszym miejscu – sprawdź ofertę producenta szaf
Sześć dekad doświadczenia. Takim wynikiem Bolarus.com.pl wyróżnia się spośród innych zakładów. Przekłada się on zarówno na dużą liczbę kategorii produktów, jak i – przede wszystkim – ich niezawodność. Firma wprowadza nowinki technologiczne i własne patenty. Chcesz mieć pewność, że kupujesz profesjonalny sprzęt do gastronomii? Zdaj się na ludzi, którzy codziennie budzą się z nowymi pomysłami na to, jak ulepszyć urządzenia chłodnicze.
Artykuł sponsorowany
Jedzenie się fajnie prezentuje w takich ladach